Wat is Marma?

Marma vindt haar oorsprong in de traditionele holistische geneeswijze van Ayurveda, dat meer dan 5000 jaar oud is. Marma punten (meervoud: Marmani) zijn vitale plekken in het lichaam waar concentraties van subtiele levensenergie zich bevinden. Het doel van Marma therapie is om de doorstroom van prana (levensenergie) te bevorderen in lichaam en geest door middel van lichte aanraking.

 

Wie is Tina Jaggan?

Tina heeft haar roots via Suriname in India en is opgevoed met leringen uit het hindoeïsme. In het tussenjaar van haar zevenjarige yoga opleiding van Ajita bij Het Raja Yoga Instituut, heeft zij bij dr. Lita Dash van Sri Sri Ayurveda de Marma therapie cursus met vlag en wimpel afgerond. Marma aanbieden bij Vleugels voelt voor haar vertrouwd aan, omdat Tina hier weleens yogalessen gaf. Vleugels voelt aan als thuiskomen buiten je eigen huis. Tina kijkt uit naar het komende jaar, waar de vervolgcursus Marma therapie en het eerste jaar van de Meesteropleiding Raja Yoga op haar wachten.

 

Waarom Marma?

Het lichaam kent duizenden riviertjes (Nadi’s) waar levensenergie zich langs beweegt. Deze riviertjes bevatten duizenden Marmani, die je als een soort schakelaar kunt zien. Ze kunnen geblokkeerd raken door bijvoorbeeld stress, trauma, verwondingen, etc. Door middel van lichte aanraking (vergelijkbaar met Accupressuur) op specifieke punten kun je de schakelaars omzetten om blokkades op te heffen. De prana kan dan weer vrij stromen door lichaam en geest.

Marma therapie brengt onder andere balans in de doshas, vermindert stress, geeft een relaxed gevoel, kalmeert de gedachten en verhoogt je bewustzijn.

 

Behandeling vanaf 6 jaar: € 65,- (65 minuten)

 

Voorbereiding

Probeer ongeveer een week van te voren geen koffie, alcohol en andere verdovende middelen tot je te nemen en vegetarisch voedsel te eten.

Indien je zwanger bent, plan de afspraak in na de zwangerschap.

Aanbevelingen tijdens de Marma behandeling

Draag comfortabele kleding (geen strakke broeken of corrigerend ondergoed) en een V-hals shirt of truitje.

Draag geen lenzen (neem eventueel je lenzenbakje mee).

Geen sieraden en horloges om tijdens de behandeling, laat ze thuis.

Na de Marma behandeling

Plan een rustige dag en avond voor jezelf op de dag van de Marma behandeling.

Drink meer water en nuttig een lichte vegetarische maaltijd.

Vermijd schermtijd, geen films en tv kijken.

Relax en ga de natuur in.

OOK DEZE WEBSITE GEBRUIKT COOKIES