Home » Tina Jaggan Marma

Wat is Marma?

Marma vindt haar oorsprong in de traditionele holistische geneeswijze van Ayurveda, dat meer dan 5000 jaar oud is. Marma punten (meervoud: Marmani) zijn vitale plekken in het lichaam waar concentraties van subtiele levensenergie zich bevinden. Het doel van Marma therapie is om de doorstroom van prana (levensenergie) te bevorderen in lichaam en geest door middel van lichte aanraking.

Waarom Marma?

Het lichaam kent duizenden riviertjes (Nadi’s) waar levensenergie zich langs beweegt. Deze riviertjes bevatten duizenden Marmani, die je als een soort schakelaar kunt zien. Ze kunnen geblokkeerd raken door bijvoorbeeld stress, trauma, verwondingen, etc. Door middel van lichte aanraking (vergelijkbaar met Accupressuur) op specifieke punten kun je de schakelaars omzetten om blokkades op te heffen. De prana kan dan weer vrij stromen door lichaam en geest.

Marma kan in enkele gevallen niet gegeven worden, namelijk:

  • Tijdens de zwangerschap;

  • Bij hoge inname van drugs en alcohol;

  • Bij zware medicatie zoals antidepressiva en chemotherapie;

  • Bij kinderen onder 6 jaar.

Wie is Tina Jaggan?

Tina heeft haar roots via Suriname in India en is opgevoed met leringen uit het hindoeïsme. In het tussenjaar van haar zevenjarige yoga opleiding van Ajita bij Het Raja Yoga Instituut, heeft zij bij dr. Lita Dash van Sri Sri Ayurveda de Marma therapie cursus afgerond. Marma aanbieden bij Vleugels voelt voor haar vertrouwd aan, omdat Tina hier weleens yogalessen gaf. Vleugels voelt aan als thuiskomen buiten je eigen huis.

 

Praktische informatie

Voorbereiding

Probeer ongeveer een week van te voren geen koffie, alcohol en andere verdovende middelen tot je te nemen en vegetarisch voedsel te eten.

Graag een uur voor de afspraak niet eten.

Aanbevelingen tijdens de Marma behandeling

Draag comfortabele kleding (geen strakke broeken of corrigerend ondergoed)

Draag een shirt met V-hals shirt of ruime ronde hals.

Draag geen lenzen (neem eventueel je lenzenbakje mee).

Geen sieraden en horloges om tijdens de behandeling, laat ze thuis evenals andere waardevolle spullen.

Zet je telefoon uit tijdens de behandeling.

Na de Marma behandeling

Er zal tussen het afronden van de Marma behandeling en het moment dat je naar huis gaat weinig gesproken worden om je te helpen in je eigen energie te blijven en het effect van de Marma te verlengen.

Plan een rustige dag en avond voor jezelf op de dag van de Marma behandeling.

Drink meer water en nuttig een lichte vegetarische maaltijd.

Vermijd schermtijd, geen films en tv kijken.

Relax en ga de natuur in.

Kosten en betaling

Per 1 januari 2022 wordt een inflatie correctie van 2,8% berekend.

Behandeling vanaf 6 jaar:

Losse behandeling

€ 66,75

Pakket 4 behandelingen

(6,5% korting)

€ 250,00

Pakket 7 behandelingen

(9% korting)

€ 425,00

Aansprakelijkheid

Je neemt deel aan de behandeling uit vrije wil en op eigen verantwoordelijkheid. Je bent verplicht om lichamelijke en/of psychische beperkingen door te geven. Tevens sterk medicijngebruik en ernstige verslavingen.

Je bent verantwoordelijk voor je persoonlijke eigendommen.

Je bent verantwoordelijk voor je gedrag en uitingen.

Afspraak verplaatsen of afzeggen

Een behandeling kun je uiterlijk 48 uur vóór de geplande afspraak kosteloos wijzigen of annuleren. Dit kan via rajayogacenternl@gmail.com.

Bij afzegging van een behandeling binnen 48 uur wordt 50% in rekening gebracht.

Bij afwezigheid (no-show) wordt de behandeling 100% in rekening gebracht. Er vindt geen restitutie plaats en er kan geen tegoed opgebouwd worden.

Het kan voorkomen dat een behandeling niet door kan gaan vanwege overmacht. Alleen in geval van overmacht en onvoorziene omstandigheden kan de afspraak kosteloos verplaatst worden. Overmacht kan ziekte, extreme weersomstandigheden of pech onderweg zijn.