SJAMANISTISCH ADEMWERK

Home » Sjamanistisch Ademwerk
a

 

Sjamanistisch Ademwerk MondiEen van mijn grootste passies is het vinden van wegen naar optimale geestelijke en lichamelijke gezondheid. Lees hier onder meer over het sjamanistisch ademwerk dat ik bij Vleugels doe”

Wat is Sjamanistisch Ademwerk?

De techniek die je leert tijdens het sjamanistische ademwerk is eenvoudig maar heel effectief. Ademwerk kent veel vormen. Misschien heb je weleens gehoord van de Wim Hof Methode. Deze methode is een afgeleide van het sjamanistische “verbonden” ademhalen. Het grote verschil met bijvoorbeeld de Wim Hof methode is dat de sjamanistische ademhaling een stuk verder en dieper gaat. Je brengt jezelf in een trance waar vanuit je in staat bent om contact te maken met diepe lagen van het zelf.

Waarvoor dient Sjamanistisch Ademwerk?   

Soms voelt het alsof we vastzitten in bepaalde patronen die zichzelf constant lijken te herhalen. Ondanks de beste voornemens lijken we dan telkens te vervallen in dezelfde manier van reageren op bepaalde situaties. Dit gevoel van vastzitten, dat is één van de dingen waar het ademwerk voor kan worden ingezet. Het is lichamelijk een zware ervaring waarbij je jouw lichaam hard aan het werk zet. Het helpt met name om vastzittende emotie/energie los te maken en het lichaam volledig te ontspannen. Deze energie kun je vervolgens op een constructievere wijze inzetten. Veel mensen ervaren het dan ook als een volledige reset van lichaam en geest. Verder helpt Sjamanistisch Ademwerk ook ondersteunend bij depressies en overspannenheid. Iedereen is in principe in staat om de techniek te leren. 

Hoe zien de sessies eruit? 

De sessie’s beginnen met oefeningen die vooral bedoeld zijn om het lichaam te ontspannen en om het middenrif los te maken Daarna gaan we over op het sjamanistisch ademwerk zelf. Je gaat voor een lange tijd verbonden ademhalen, waardoor je, begeleid door muziek, in een staat van diepe trance kunt komen.  Ik werk ter ondersteuning met het heilige medicijn Rapé en soms met lage hoeveelheden psilocybine. Met de oefeningen en de ontspanning achteraf duurt een sessie ongeveer 100 minuten. 

Door de trance die we langzaam opbouwen en de extra zuurstof, stel je het lichaam in staat om vastzittende emoties en trauma’s los te maken. Mede hierdoor kun je in sommige gevallen terug gaan tot gebeurtenissen uit de vroege jeugd of deze trauma’s zelfs gedeeltelijk herleven en verwerken. De sessies hebben vaak een positief en blijvend effect op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Je zult je lichaamsbewustzijn ermee verhogen en diepe ontspanning ervaren na het harde werk van de sessie.

Bijkomende voordelen van de ademsessies zijn:

– Betere lichamelijke gezondheid en conditie

– Verbeterde weerstand

– Betere nachtrust

– Innerlijke rust

– Meer vitaliteit

– Verbeterde concentratie

De sessies worden met veel liefde, aandacht en ervaring begeleid.

Het is ook mogelijk om sjamanistisch ademwerk te doen in combinatie met een Cryotherapie Sessie. Dit is een zeer waardevolle combinatie om je algehele gezondheid en weerstand een flinke boost te geven. 

Klik hier om meer te lezen over Cryotherapie! 

Kosten

Afspraak maken

Wil je graag een afspraak maken? Neem dan contact op via één van de knoppen hieronder of plan zelf online een afspraak in. Liever in de avond? Neem dan ook contact op!

OOK DEZE WEBSITE GEBRUIKT COOKIES