Home » Sjamanistisch Ademwerk

Sjamanistisch Ademwerk

breathwork ademwerk

Sjamanistisch Ademwerk MondiEen van mijn grootste passies is het vinden van wegen naar optimale geestelijke en lichamelijke gezondheid. In 2017 kwam ik in aanraking met “breathwork” en sindsdien heb ik zelf honderden sessies begeleid. De ademreizen hebben mij in lijn gebracht met innerlijke pijn en trauma en de mogelijkheid gegeven deze stukken te integreren. Wil je ook een sessie ervaren? Lees dan eerst hier onder meer over het ademwerk dat ik bij Vleugels doe”

Wat is Sjamanistisch Ademwerk?

De techniek die je leert tijdens het ademwerk is heel eenvoudig maar zeer effectief. Er zijn veel vormen van ademwerk. Misschien heb je gehoord van de Wim Hof Methode of connected breathing.  De Wim Hof methode is een afgeleide van “Shamanic Breathwork”. Het grootste verschil  is dat de sjamanistische ademhaling een stuk verder en dieper gaat. Je brengt jezelf in een trance-achtige staat waar vanuit je in contact kunt komen met diepe lagen van het zelf en de emotionele pijnstukken die daarmee zijn verweven.

Waarvoor dient deze vorm van Ademwerk?   

Soms voelt het alsof we vastzitten in bepaalde patronen die zichzelf constant lijken te herhalen. Oude pijn stukken of traumatische ervaringen bepalen soms onbewust hoe we reageren op situaties. Dit gevoel van vastzitten, dat is één van de dingen waar het ademwerk voor kan worden ingezet. Het ademwerk helpt door emotie en spanning uit het lichaam los te maken. Het voelt achteraf als een soort van dieptepsychologie voor het lichaam. Je voelt je lichter en staat meer in contact met je lichaam. Het is een zware ervaring waarbij je jouw lichaam hard aan het werk zet. Veel mensen ervaren het als een volledige reset van lichaam en geest. Soms kun je tijdens de trance-staat visioenen zien en duidelijkheid krijgen over bepaalde zaken waar je mee zit. Verder helpt Sjamanistisch Ademwerk ook ondersteunend bij depressies, overspannenheid, chronische vermoeidheid en spierspanning. 

Hoe zien de sessies eruit? 

De sessie’s beginnen met oefeningen die vooral bedoeld zijn om het lichaam te ontspannen en om het middenrif en de keel los te maken Daarna gaan we over op het breahtwork zelf. Je gaat voor een lange tijd verbonden ademhalen, waardoor je, begeleid door muziek, in een staat van diepe trance kunt komen. Aan de hand van wat ik zie en wat er nodig is help ik je om het tempo te versnellen of juist te vertragen en geef ik je instructies om op de juiste manier te blijven ademen. Ik werk ter ondersteuning eventueel met het heilige medicijn Rapé en soms met lage hoeveelheden psilocybine. Meestal is de eerste sessie zonder deze middelen. Met de oefeningen en de ontspanning achteraf duurt een sessie ongeveer 100 minuten. 

Soms kun je terug gaan tot gebeurtenissen uit de vroege jeugd of deze trauma’s zelfs gedeeltelijk herleven en verwerken. De sessies hebben vaak een positief en blijvend effect op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Je zult je lichaamsbewustzijn ermee verhogen en diepe ontspanning ervaren na het harde werk van de sessie.

Bijkomende voordelen van de ademsessies zijn:

– Betere lichamelijke gezondheid en conditie

– Verbeterde weerstand

– Betere nachtrust

– Innerlijke rust

– Meer vitaliteit

– Verbeterde concentratie

De sessies worden met veel liefde, aandacht en ervaring begeleid.

Het is ook mogelijk om sjamanistisch ademwerk te doen in combinatie met een Cryotherapie Sessie. Dit is een zeer waardevolle combinatie om je algehele gezondheid en weerstand een flinke boost te geven. 

Klik hier om meer te lezen over Cryotherapie! 

Kosten

Afspraak maken

Wil je graag een afspraak maken? Neem dan contact op via één van de knoppen hieronder.