Natuurvoedingsadvies – Mondi Westerduin

 

 

Mondi Westerduin is Natuurvoedingsadviseur op maat en ademwerker bij Vleugels. Een van zijn grootste passies is het vinden van de juiste weg naar optimale geestelijke en lichamelijke gezondheid.

 

Wat is gezond eten? Dat blijft een vraag waar veel discussie over bestaat. Dat is ook logisch aangezien er geen rechtlijnig antwoord bestaat. Wat voor de een gezond is kan voor een ander zelfs schadelijk zijn. Ook factoren als leefstijl, geslacht, leeftijd en eventuele gezondheidsklachten dragen bij aan wat iemand aan specifieke nutriënten nodig heeft op een specifiek moment. Uiteraard zijn er ook voedingsmiddelen die voor nagenoeg iedereen gezond zijn, maar zelfs daarbij moet er altijd worden gezocht naar een juiste balans. Ik kan je helpen deze balans te vinden én te behouden door samen jouw eetgewoontes onder de loep te nemen. Wat je eet je? Wat krijg je binnen aan voedingsstoffen? Welke voedingstoffen ontbreken er in jouw dieet? Welke zijn wellicht teveel aanwezig? Wanneer en hoe vaak eet je? Welke supplementen kunnen wij inzetten om beter te functioneren en nog belangrijker om je zowel geestelijk als lichamelijk merkbaar beter te voelen. De hele dag door.

Wat is ongezond eten? Ook daar bestaat altijd wel enige discussie over. Toch zijn er heel veel voedingsstoffen in overvloede aanwezig in onze voeding waarvan onomstotelijk is bewezen dat ze wel degelijk van negatieve invloed zijn op onze gezondheid. Sterker nog bijna alle veel voorkomende ziektebeelden in Nederland zijn direct of indirect gerelateerd aan slechte voeding. Denk daarbij aan:

– Overgewicht of obesiteit
– Artrose
– Diabetes mellitus
– Coronaire hartziekten
– Astma
– COPD
– Contacteczeem
– Stemmingsstoornissen
– Osteoporose
– Constitutioneel eczeem
– Beroerte
– Migraine
– Hartfalen
– Reumatoïde artritis (RA)
– Angststoornissen
– Aandachtsstoornissen (ADHD)
– Borstkanker
– Dikkedarmkanker
– Dementie
– Overspannenheid en burn-out
– Ziekte van Parkinson

En nog veel meer aandoeningen..

Wat bij veel mensen minder bekend is, is het feit dat eten op zich altijd zorgt voor een kleine ontstekingsreactie in ons lichaam. Hoe ons lichaam met deze kleine, laaggradige ontstekingen om kan gaan is grotendeels afhankelijk van wat en hoe we eten. Ook speelt onze darmmicrobioom (darmflora) een essentiële rol in onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Of je nu een ziektebeeld wilt bestrijden of juist voorkomen…Gezonde en uitgebalanceerde voeding is van groot belang. Ook het immuunsysteem kan alleen goed zijn werk doen wanneer je de juiste voedingstoffen binnen krijgt.

Wil je ook persoonlijk voedingsadvies en goede begeleiding zonder streng dieet? Klik dan hier om zelf online een afspraak te maken of neem contact met ons op

Prijs van een consult: € 60,- (60 minuten)

 

Je kunt zelf online een afspraak inplannen of bellen naar 070 415 87 09