Therapieën bij Vleugels

Francine Westerduin – Homeopaat – Kinesioloog

Francine Westerduin - Homeopathie - Kinesiologie - Vleugels            Vleugels Den Haag Yoga Homeopathie Slow Coffee

Francine Westerduin is Klassiek Homeopaat, Kinesioloog en tevens oprichter van Vleugels. De behandelingen worden vaak vergoed door zorgverzekeraars.

Lees meer over Homeopathie en Kinesiologie en boek een consult

 

Homeopathie

Het woord homeopathie komt uit het Griekse homoios (gelijk) en pathos (lijden). Homeopathie betekent dus letterlijk, aan hetzelfde lijden. Homeopathie is een holistische geneeswijze, dat wil zeggen: door een juiste prikkel te geven wordt het zelfregulerend vermogen van de gehele mens gestimuleerd om de persoon die het inneemt in z’n totaliteit te verbeteren (genezen). Niet alleen fysieke klachten worden aangepakt maar ook de mentale/emotionele klachten. De patiënt ervaart dat hij of zij op alle niveaus kalmeert. De fysieke klachten verdwijnen, of nemen af, en de geest komt tot rust. Vaak merkt men dat men bijvoorbeeld beter gaat slapen en zich veel kalmer en stabieler voelt. Homeopathie is een natuurlijke geneeswijze. De middelen worden over het algemeen gemaakt van mineralen, planten of dieren. Het is een energetische geneeswijze die heel goed vanuit de kwantumfysica te verklaren is. De werking berust op een overeenkomstige frequentie van een homeopathisch geneesmiddel en de trillingsfrequentie van de persoon die het middel inneemt. In de homeopathie noemen we dit het principe van gelijksoortigheid (similia). Simpeler gezegd: wat bepaalde symptomen kan veroorzaken bij gezonde mensen, kan diezelfde symptomen bij ‘zieke’ mensen genezen.

Potentiëren

De bereiding van de homeopathische middelen wordt potentiëren genoemd. Een oertinctuur wordt dusdanig in water verdund en geschud dat de eventuele giftige stoffen eruit verdwenen zijn, waardoor de middelen veilig ingenomen kunnen worden. Dit schudden en verdunnen zorgt er tevens voor dat de energetische ‘blauwdruk’ informatie van een medicijn opgenomen wordt en het medicijn z’n energetische werking krijgt.

Een ‘lage’ potentie werkt meer fysiek, hoe hoger de potentie hoe meer het op de geest gaat inwerken. Acute ziekten zoals griep en verkoudheden en ouderen met een lage levenskracht worden met lage potenties behandeld, terwijl bij chronische aandoeningen iets hoger kan worden ingezet, afhankelijk van de aard van de klacht(en).

Kinesiologie

Kinesiologie betekent de leer van de beweging en heeft als basis Touch for Health. Kinesiologie is een systeem waarbij de spanning van de spieren gebruikt wordt om fysieke, energetische en/of emotioneel/mentale blokkades op te kunnen sporen en te balanceren. Via de spiertesten kan het lichaam heel precies aangeven waar de knelpunten liggen en wat er precies aan de hand is. Een kinesioloog werkt voornamelijk met acupressuur-punten, Chinese geneeskunde, chiropraxie, fytotherapie en psychologie, maar de leer is volop in beweging en er komen steeds weer nieuwe ‘ingangen’ bij. Hoewel ik de hele opleiding heb gevolgd, gebruik ik de methode nu nog voornamelijk om homeopathische middelen uit te testen, potenties te bepalen, en wat ook heel belangrijk is, om trauma’s te verwerken! Ik maak hierbij gebruik van het bio-feedbacksysteem van het lichaam, d.m.v. het testen van spieren, m.n. de armspier.

In enkele gevallen test ik meer uit, bijvoorbeeld als bepaalde emotionele blokkades tijdens het af- nemen van een anamnese niet duidelijk zijn geworden of als er behoefte is aan het uittesten van voedingsstoffen, medicijnen en/of voedingssupplementen.

Tarieven en vergoedingen

De behandelingen worden vergoed door je zorgverzekering, mits je een aanvullende verzekering hebt.

Voor aangesloten zorgverzekeraars kan je kijken op: www.vnt-nederland.nl

VNT-logo

Behandelingen:

Intake € 102,50
Vervolg consult € 74,25
Half consult € 51,75
Repertoriseren, testen en nabespreken € 36,75
Telefonisch consult € 23,50

Alle prijzen zijn inclusief Btw.

*Eventueel verstrekte natuurgeneesmiddelen worden door de meeste zorgverzekeraars niet vergoed, de behandeling zelf echter vaak wel geheel of gedeeltelijk.

Neem contact met ons op voor een kennismaking: 

info@Vleugelsdenhaag.nl

070 415 87 09

Of maak zelf een afspraak:

 button_afspraak-maken

Op de diensten van Vleugels zijn algemene voorwaarden van toepassing. Door een dienst af te nemen geef je aan akkoord te zijn met de algemene voorwaarden.

Klik hier om de AV te lezen

 

 

 

 

 

Paulien Bakker – Psycholoog NIP en ZKM consultant

      

Paulien Bakker (1957) is Psycholoog NIP en geregistreerd ZKM Consultant. Ze werkt sinds 1995 vanuit haar eigen praktijk Ludens P&O. Naast haar individuele werk is ze voor de stichting Narare, zie www.narare.nl, actief in verhalenprojecten waarin burgers laten zien hoe uiteenlopende ervaringen aanknopingspunten bieden voor reflectie en actie.  Paulien werkt vanuit de narratieve psychologie. Ze is overtuigd van het belang van gemotiveerd vertellen. Elke keer dat je kan vertellen over je ervaringen aan een aandachtig luisteraar helpt je je verhaal reconstrueren, en draagt bij aan een nieuwe visie op je (nabije) toekomst. In combinatie met het lichaamswerk dat aangeboden wordt door Vleugels biedt Paulien een aanvulling op een persoonlijk leertraject. Een volledig traject duurt ca. 3-5 dagdelen.

Lees meer over ZKM en boek een consult

 

ZKM?

ZKM, de zelfkennismethode. Met ZKM breng je in kaart wat voor jou op dit moment betekenisvolle ervaringen zijn en hoe ze je denken en doen beïnvloeden. Mooi aan ZKM is dat je een goed beeld krijgt van hoe die ervaringen meer of minder met elkaar samenhangen. Bijzonder is dat je inzichten opdoet waarmee je nieuwe actie kunt én zult ondernemen.

Met ZKM zelfonderzoek zet je fundamenteel iets in gang dat er voor jou toe doet, en je zult ervaren dat het werkt.

Hoe het werkt

Met ZKM probeer je zoveel mogelijk alle ervaringen die er op dit moment toe doen onder woorden te brengen. Dat gebeurt aan de hand van een set vaste vragen in één of meer sessies. Je antwoorden op de vragen kan je zien als waardegebieden, ervaringen die voor jou op dit moment van bijzondere betekenis zijn.

Je waardegebieden koppel je in de tweede stap in het onderzoeksproces aan gevoelens. Dat kan met hulp van het speciale computerprogramma of met de hand al naar gelang hetgeen voor jouw praktisch is.

De gevoelswaarden worden verwerkt in het computerprogramma en de resultaten ervan ontvang je in de nabespreking. Dan maak je de balans op en bepaal je wat je volgende stap kan worden. Zo is ZKM een proces van reflectie en actie.

Wat het kost

ZKM is een proces in een aantal stappen:

De ontwikkeling van je waardegebieden duurt doorgaans 1 tot 3 dagdelen (van elke ca. 2,5 uur), een dagdeel kost €250.

Het koppelen van gevoelens aan waardegebieden doe je in je eigen tijd en tempo, bij voorkeur achter elkaar door.

Voor het nagesprek kan je een dagdeel rekenen.

Een dagdeel kost €250.

Daarnaast wordt een vast bedrag gerekend voor kosten (gebruik computerprogramma, voorbereiding nagesprek, materiaal) van €275.

Een ‘snel’ onderzoek kan zo €500 kosten, een langduriger onderzoek kost naar verhouding meer.

Ontwikkeling monitoren

Je kan besluiten dat je na verloop van tijd opnieuw een onderzoek wilt doen om te verkennen hoe je verhaal is veranderd ten opzichte van de eerste keer. We doorlopen dan eenzelfde proces waarbij je je eerder geformuleerde waardegebieden tegen het licht houdt en aanpast of aanvult of ongewijzigd laat. Mooi aan zo’n tweede, of vervolg-, onderzoek is dat je kan zien en ervaren hoe je verhaal zich ontwikkelt in de loop der tijd, en hoe je je verhaal steeds opnieuw betekenisvol kunt reconstrueren.

Neem contact met op voor een kennismaking: 

Mobiel: 06 14677818

E-mail: info@ludenszkm.nl

Of vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met jou op:

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer

Uw bericht

Vul onderstaande code in om te verzenden

captcha

 

 

 

 

 

 Eva Verhoeven van Soulperfumes – It’s your nature. Parfumconsult voor een individueel parfum met puur natuurlijke ingrediënten

Eva verhoeven 

Eva Verhoeven is parfumeur, psychologe en aromatherapie-masseur.

Lees meer over het Parfumconsult van Eva en maak een afspraak!

Natuurlijke parfum

Natuurlijke parfum is parfum die alleen bestaat uit etherische oliën en alcohol. Verder niks. Zoals parfum was voordat er chemische ingrediënten bestonden. Zoals de mensheid zich eeuwen heeft geparfumeerd, van het oude Egypte tot eind 19e eeuw, toen de synthetische geurstoffen werden ontwikkeld.Niet alleen geeft natuurlijke parfum veel minder kans op allergische reacties, er gaat ook een heilzame werking van uit. De ingrediënten, etherische oliën, hebben ieder hun eigen werking.In de aromatherapie, een inmiddels wetenschappelijk bewezen geneeswijze, wordt hiervan gebruik gemaakt. Het verschil tussen aromatherapie en natuurlijke parfum is, dat bij aromatherapie alleen wordt gekeken naar de genezende werking van de oliën, terwijl bij natuurlijke parfum de nadruk ligt op de creatie van een geur. Natuurlijke parfum is niet alleen een genot voor de reukzintuigen, maar ook voor je mind, geest en ziel.

Parfumconsult

In een parfumconsult laat ik je de meest uiteenlopende geuren ruiken, uit mijn collectie van meer dan 80 etherische oliën. Van roos tot berkenteer, van wierook tot sinaasappel. De geuren die de natuur verschaft zijn ongelooflijk divers en rijk. Alle oliën die ik gebruik zijn van de hoogste kwaliteit.

Tijdens het consult kies je zes tot tien ingrediënten (etherische oliën). Je kiest uiteraard op basis van smaak. Maar onbewust kies je ook dat wat je nodig hebt: een geur die je aardt en ontspant, of een geur die juist energie geeft.

Op basis van jouw keuze ga ik aan de slag met jouw persoonlijke parfum, dat na ongeveer twee tot drie weken klaar is. Je parfum wordt geleverd in een glazen sprayflacon. Bij je parfum krijg je op papier een korte omschrijving van de ingrediënten en hun werking. Je kunt je parfum ophalen bij Vleugels of laten opsturen.

Prijzen:

Consult van 45 minuten inclusief 30 ml. parfum en beschrijving ingrediënten: 130 euro

Consult van 45 minuten inclusief 50 ml. parfum en beschrijving ingrediënten: 150 euro

Voor meer info: www.soulperfumes-itsyournature.com of stuur een appje naar 06-43927019, dan bel ik je terug.

Of neem op onderstaande wijze contact op: 

info@Vleugelsdenhaag.nl

070 415 87 09

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer

Uw bericht

Vul onderstaande code in om te verzenden

captcha

 

Lita Dash (B.A.M.S.) – Ayurvedisch specialist

Lita Dash geeft ayurvedische consulten (ook voeding) en is ook gespecialiseerd in panchakarma’s/detox

Lees meer over de Ayurvedische Consulten

Ayurveda betekent kennis van het leven. De Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) erkent ayurvedaals ’s werelds oudste (meer dan 5.000 jaar), traditionele, wetenschappelijk en holistische geneeskunde, met als doel gezondheid te behouden en de oorzaak van de ziekte aan te pakken. Lita Dash was jarenlang hoofd van het Panchakarma Centrum van Sri Sri Ayurveda in Bangalore, India. Ze is de zesde generatie ayurvedisch arts, naast haar vader en grootvader, en zodoende al vanaf jonge leeftijd met Ayurveda verbonden. Ze bracht veel tijd door met het bestuderen en ontdekken van de rijkdom van de natuurlijke remedies in haar thuisland India. Met een gynaecoloog als moeder, leerde zij hoe ayurveda en de westerse geneeskunde elkaar aanvullen. Ze heeft haar Bachelor of Ayurvedic Medicine and Surgery (B.A.M.S.) behaald aan de universiteit van Orissa. Daarna specialiseerde zij zich in Nadi Pariksha (polsdiagnose), Panchakarma, Agni karma, Marma, Prana Marma, voeding en lifestyle. Inmiddels praktiseert zij al 20 jaar en vinden in Europa ook alle Panchakarma programma’s en Marma trainingen plaats onder haar supervisie.

Consult: € 58,– (t/m 12 jaar: € 33,–)  Geannuleerde afspraak binnen 24 uur wordt in rekening gebracht.

Afhankelijk van uw aanvullende zorgverzekering worden consulten (gedeeltelijk) vergoed. Neem voor meer informatie contact op met uw zorgverzekeraar. Lita Dash: AGB-code 90-047041; ANVAG A12.001; RBCZ/TCZ Reg nr. 302070R // Kiran Sree Valsan: AGB-code 90-100093; ANVAG A14.003; RBCZ/TCZ Reg nr. 302083R // Shankara Europe BV: AGB-code 90-53667// Natuurgeneeskundig/Ayurvedische therapie/overige oosterse geneeswijze CODE 24103 VGZ –  Prestatiecode 24014// Adres: Verlengde Zuiderloswal 5-1e verd.,1216 BW Hilversum. 

Wil je graag meer informatie of gelijk een consult boeken?

T 070 262 98 84    M 06 1139 7334

Email: info@srisriayurveda.nl
website: www.srisriayurveda.nl

Online consult boeken: www.srisriayurveda.nl/agenda_consult_boeken
Webshop ayurvedische producten: www.srisriayurveda.nl/webshop.html

 

Roos Wagenmakers van Studio Koester – Zwangerschapsmassage

foto roos Logo studio koester

Een zwangerschapsmassage geeft je de ruimte je aandacht even naar binnen te richten en je lichaam en het kindje in je buik bewust te ervaren.

Lees meer over Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage

De zwangerschap is een bijzondere tijd en betekent tegelijkertijd een grote belasting voor je lijf. Een massage is dan ook geen overbodige luxe. Geniet tijdens de massage van de liefdevolle benadering en ervaar de ontspannen uitwerking.

Voordelen van een zwangerschapsmassage zijn oa.: vermindering rugklachten, verbetering slaapgedrag, werkt vochtafdrijvend, zorgt voor een betere doorbloeding en geeft ontspanning aan lichaam en geest. Tijdens de massage mag je plaatsnemen op een massagetafel die speciaal ontworpen is voor zwangere vrouwen.

Kosten

€ 60,- per 60 minuten
€ 82,50 per 90 minuten

 

Wil je een massage boeken?

Vul het onderstaande formulier in, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer

Uw bericht

Vul onderstaande code in om te verzenden

captcha

of neem contact met ons op:

info@Vleugelsdenhaag.nl

070 415 87 09

Anika van Steenbergen – Vrouwen Coach

anika profiel Anika-transparant

Anika is vrouwencoach en moeder van 2 dochters van 10 en 6 jaar. Anika coacht vrouwen naar meer balans, tevredenheid en zelfvertrouwen.

Lees meer over de Coaching trajecten van Anika

Als vrouw van nu valt het niet altijd mee om alle ballen in de lucht te houden.  Hierdoor kun je ontevreden of onzeker voelen over je leven. Je denkt dat je tekort schiet, bent vaak moe en zit niet lekker in je vel of hebt twijfels over je carrière, relatie of kinderwens.

Als jij hier ook tegenaan loopt en daar iets aan wilt veranderen is een coachingstraject geschikt voor jou! Het werken met vrouwen loopt als een rode draad door de carrière van Anika. Ze was werkzaam in de kinderopvang en kraamzorg waar ze te maken had met jonge vrouwen die midden in het leven staan. Anika coacht vrouwen die op bepaalde vlak de balans kwijt zijn. Dit komt soms in hun werk tot uiting, maar ook in hun rol als moeder of rondom de zwangerschap en bevalling.
Een coachingstraject begint altijd met een gratis kennismakingsgesprek, want het is belangrijk dat er een klik ontstaat. De visie van Anika is dat ze uitgaat van iemands kracht want de antwoorden en oplossingen voor een probleem zijn in ieder persoon al aanwezig, alleen weet deze ze even niet meer te vinden. Anika zet iets in gang en ontketen dingen en samen met de cliënt gaat ze op zoek naar haar unieke kwaliteiten en eigenschappen. Iedere keer dat een cliënt weer krachtiger in het leven komt te staan en inzichten krijgt, ervaar ze als magisch! Vaak is er na één sessie al een iets in gang gezet en na vier tot zes gesprekken is meestal de gewenste verandering bereikt!

Kosten

Kennismakingsgesprek (30 minuten) Gratis
Sessie (75 min) € 90,- incl. Btw
Pakket van 5 sessies* € 425,- incl. Btw

* Counseling wordt door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Informeer hierover bij je eigen zorgverzekeraar.
Als je niet aanvullend verzekerd bent of jouw verzekering vergoedt de kosten niet dan bied ik een pakket aan van 5 sessies voor € 425,- euro btw

Wil je een kennismakingsgesprek inplannen met Anika?

Vul het onderstaande formulier in, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer

Uw bericht

Vul onderstaande code in om te verzenden

captcha

of neem contact met ons op:

info@Vleugelsdenhaag.nl

070 415 87 09

 

Valerie de Meyer –Massagetherapeute – Table Of Content

valerie table-of-content

Massagetherapie staat voor aandachtsvolle aanraking en is een uitnodiging om even niets te moeten. Het brengt je in diepe ontspanning en in gesprek met je lijf, uit je hoofd naar je gevoelswereld en dichter bij je zijn.

Lees meer over de Massage therapie van Valerie

 

Ik werk vanuit de visie dat de mens een eenheid is van lichaam, ziel en geest en ben gefascineerd door de taal en de wijsheid van het lichaam. Ik ben ervan overtuigd dat ieder lichaam een eigen verhaal heeft die graag verteld en gehoord wilt worden. Door middel van massage en gesprek nodig ik je uit om met volle aandacht naar je lichaam te luisteren en bewust te beleven wat de aanraking met je doet.

Bewust voelen leidt tot inzicht in aspecten die hebben bijgedragen aan het ontstaan van klachten of ongemakken van fysieke, emotionele of geestelijk aard. Het heeft ook een preventieve werking en is een bron van berusting. Bewuste aanraking bevordert het zelfregulerend vermogen van het lichaam en de harmonie tussen lichaam, ziel en geest.

Werkwijze

Iedere massagetherapie sessie begint met wat er op dat moment in je speelt: je vraag, je behoefte, je wens of wat je nu bezighoudt. De behandeling wordt vervolgens hierop afgestemd. Ik begeleid je met verschillende massagevormen: Klassieke- en energetische massage, holistic pulsing, strekkingen, voetreflexzone massage, bindweefsel-, chakra- en lomi lomi massage.

Voor wie

Massagetherapie is geschikt voor iedereen die zich beter wil leren kennen, zichzelf met liefde tegenmoet wil treden om zich te verzoenen met datgene wat fysieke, emotionele of geestelijke klachten veroorzaakt.

Elke reden is goed om voor massagetherapie te kiezen, denk daarbij aan:

  • Ont-stressen, ont-moeten, ontladen en tot jezelf komen
  • Te hard werken en te weinig rusten
  • Lichamelijke pijn en spanningen
  • Slaaploosheid, vermoeidheid, concentratie problemen, overgevoeligheid
  • Steun bij chronische of levensbedreigende ziekte
  • Troost en koestering bij verlies door overlijden, van werk, relatie of gezondheid.

Tarieven en vergoedingen

Massagetherapie is een volwaardige therapievorm die uitstekend samengaat met de meest gangbare medische behandelingen. Deze therapievorm wordt (deels)vergoed door de zorgverzekeraar mits je aanvullend verzekerd bent. Mocht je vragen hebben over de vergoeding of de hoogte van de vergoeding, neem dan contact op met je zorgverzekering en vermeld dat je behandeld wordt door Valerie de Meyer, lid van de Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten (VNT) en met de AGB code 90102218.

Behandelingen

Eerste sessie met uitgebreide intake (90 min) € 85.-

Vervolg sessie (75 min) € 65.-

5 sessies (incl. eerste sessie met intake) € 300.-

4 elementen massage en gesprek (4 sessies van 2 uur) € 350.-

Wil je een afspraak maken met Valerie?

Vul het onderstaande formulier in, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer

Uw bericht

Vul onderstaande code in om te verzenden

captcha

of neem contact met ons op:

info@Vleugelsdenhaag.nl

070 415 87 09