De plek Kunstzinnige therapie

 

Mijn naam is Sanne Imece, ik ben kunstzinnig therapeut beeldend. Beeldende kunstzinnige therapie is een ervaringsgerichte therapievorm. Dit houdt in dat het creëren en het ervaren van het gemaakte werk centraal staat. Door met beeldende technieken als boetseren, tekenen en schilderen te werken kan je tot nieuwe inzichten komen. Zo kunnen emoties of gevoelens, die moeilijk uit te drukken zijn in woorden, toch uitgedrukt worden. Kunstzinnige therapie kan zo een uitkomst zijn voor mensen die liever iets doen dan praten, maar ook voor mensen die vastlopen in hun analytisch denken.

De therapie is geschikt voor kinderen en volwassenen vanaf 4 jaar en kan helpen bij zowel lichamelijke als psychische klachten. Hierbij valt te denken aan stress en spanning, vaak uit zich dit bij kinderen als buikpijn, of aan burn-out of rouwverwerking.

Ik ben beschikbaar op dinsdag en in overleg ook andere dagen. Er is geen ervaring met kunstzinnig werken nodig, het gaat immers niet om het ‘mooi’ maken, maar om het ervaren en doen. In de sessies stel ik als therapeut oefeningen samen die jou helpen bij je hulpvraag en begeleid ik je in jouw persoonlijke traject. Aan de hand van de gemaakte beelden gaan we aan het eind van elke sessie kort in gesprek. Zo krijg je meer inzicht in jouw proces en kun je je ontwikkelen.

Zelf houd je de regie, samen werken we naar jouw doel.

Wil je graag een afspraak maken? Vul dan het onderstaande formulier in en Sanne neemt zo spoedig mogelijk contact met je op!

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer

Uw bericht

Vul onderstaande code in om te verzenden

captcha

Tarieven

Ervaringssessie – gratis in april!*
Intakegesprek – gratis
Vrije werk sessie – € 30
1 uur sessie (normaal) – €55
1,5 uur sessie (evaluatie) – €65

* In april geef ik vier sessies gratis weg. Als je in aanmerking wilt komen hiervoor stuur dan een bericht via het contactformulier of via e-mail.

Vergoedingen

Kunstzinnige therapie wordt door verschillende zorgverzekeringen (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij je eigen zorgverzekeraar of je in aanmerking komt voor (gedeeltelijke) vergoeding.

Afzeggen

Ben je verhinderd? Dan hoor ik dat graag 48 uur van tevoren. Houd er rekening mee dat anders het tarief van de sessie  in rekening kan worden gebracht. Je kunt me altijd mailen of bellen, ook voor een nieuwe afspraak.

Kwaliteit

Ik vind het belangrijk om je goed van dienst te kunnen zijn. Om mijn kwaliteit te waarborgen ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Kunstzinnige Therapieën (NVKT). Dit houdt in dat ik aan de normen voldoe door bijvoorbeeld regelmatig nascholing te volgen. Voor meer informatie over de kwaliteitsnormen van de NVKT kun je kijken op https://www.kunstzinnigetherapie.nl/.

Wanneer je ontevreden bent of een klacht hebt, hoor ik dat graag. Samen kunnen we in gesprek gaan en een oplossing vinden. Als dat niet voldoende is kun je een klacht indienen. De NVKT is via de koepelorganisatie NVAZ aangesloten bij de Onafhankelijke Klachtenfunctionaris en landelijk erkende Geschillencommissie. Meer informatie is te vinden op de site van de NVKT.

Geheimhouding, recht op informatie en inzage in jouw dossier

Een therapieproces is persoonlijk. Ik waarborg je privacy en ga vertrouwelijk om met jouw gegevens. Als therapeut heb ik een geheimhoudingsplicht en kan ik alleen met jouw toestemming gegevens verstrekken aan derden. Alleen in een noodsituatie mag deze geheimhoudingsplicht doorbroken worden. Ik heb geen toestemming nodig om met collega’s te overleggen over de behandeling, deze collega’s hebben ook een geheimhoudingsplicht.

Je hebt als cliënt recht op informatie en inzage in je eigen dossier. Dat houdt in dat ik als therapeut verplicht ben om je te informeren over jouw behandeling. Daarom zijn er in het traject evaluatiemomenten. Deze vinden plaats halverwege het traject en aan het eind. Je mag tussentijds natuurlijk altijd je vragen stellen over je eigen traject.

Ook heb je het recht om jouw eigen dossier in te kijken en fotokopieën te maken van de gegevens. Het dossier is zo ingericht dat de persoonlijke gegevens beschermd zijn. Vertrouwelijke informatie door anderen die met jouw toestemming betrokken waren bij je proces is gegeven mag je niet inzien. Je mag dingen toevoegen aan je dossier, maar niet verwijderen.

Ik ben als therapeut verplicht om je te informeren over het doel van de behandeling en de manier waarop dit bereikt kan worden. We houden regelmatig evaluaties: na de intakeperiode, halverwege het traject en aan het einde. Ik mag je alleen informatie onthouden wanneer jij daar ernstig nadeel van zou ondervinden. Dit doe ik in overleg met collega’s.