Hyperbare zuurstof therapie (HBOT)

"zichtbaar gezonder"
Hyperbare zuurstof therapie den haag

Wat is hyperbare zuurstof therapie?

Hyperbare zuurstof therapie ook wel HBOT genoemd werkt met het toedienen van pure zuurstof onder hoge druk en is een natuurlijke en effectieve methode om je welzijn, gezondheid en cognitieve functies te verbeteren. Het verhogen van de zuurstofvoorziening naar je lichaam en hersenen kan leiden tot betere vitaliteit, concentratie, geheugen en algeheel welzijn. We bieden behandelingen aan met een druk van maximaal 2 ATA en pure zuurstof om de beste resultaten te behalen bij diverse aandoeningen en situaties.  

Anti – aging

Bovendien kan hyperbare zuurstoftherapie helpen bij het verminderen van de effecten van veroudering. De therapie stimuleert de cellulaire regeneratie in je lichaam en kan de productie van collageen en elastine bevorderen, wat kan leiden tot een gezondere huid en het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. Ook worden zogenaamde stamcellen geactiveerd die ingezet worden om beschadigd weefsel in het lichaam te herstellen. Hierdoor hebben de behandelingen zichtbaar resultaat!

Sport herstel en prestaties

De toename van zuurstofvoorziening naar je spieren tijdens de therapie kan leiden tot een vermindering van spierpijn en ontstekingen. Dit kan de hersteltijd na een intensieve training verkorten en je spieren sneller weer op kracht brengen. Ook kan hyperbare zuurstoftherapie helpen om je uithoudingsvermogen te verbeteren, zodat je langer en intensiever kunt sporten.

Diverse medische toepassingen

Hyperbare zuurstof therapie wordt in veel ziekenhuizen toegepast om wondgenezing te bevorderen en om bijvoorbeeld schade na bestraling te herstellen. Het heeft echter nog veel meer toepassingen. Het wordt ook ingezet bij herstel van niet aangeboren hersenletsel (zoals na een hersenbloeding), verschillende auto-immuum ziektes, Lyme, spier en gewrichtspijn slapeloosheid en chronische vermoeidheid.

Behandeling

Na acht behandelingen vinden er al fysiologische veranderingen plaats, waaronder het aanmaken van nieuwe bloedvaatjes in het hele lichaam. Vaak zijn er echter al eerder wat effecten merkbaar. Zeker voor herstel na sport is dat het geval. Om het volledige effect van de therapie te ervaren, of om te kunnen genezen van bepaalde aandoeningen is er vaak een kuur nodig van meerdere behandelingen. Tijdens het intake gesprek kunnen we de behandeling volledig op uw persoonlijke situatie toespitsen. 

Lichttherapie

De behandelingen combineren we met lichttherapie via een speciale lichttherapie bril. Dit bieden we kosteloos als extra aan.

Lichttherapie biedt onder andere de volgende voordelen:

– Meer energie
– Betere stemming
– Betere nachtrust
– Betere hormoonhuishouding

Daarnaast combineren we de behandelingen ook met antioxidanten zoals quercetine om de effecten te maximaliseren.

Voordelen van hyperbare zuurstof therapie

Hyperbare zuurstof therapie wordt toegepast bij diverse aandoeningen, waaronder:

 • Decubitus (doorligplekken)
 • Diabetische voetwonden
 • Stralingsletsel
 • Chronische osteomyelitis (chronische botontsteking)
 • Traumatisch hersenletsel (TBI)
 • Cerebrale Parese
 • Posttraumatische stressstoornis (PTSS)
 • Multiple Sclerose (MS)
 • Spierdystrofie
 • Autisme spectrum stoornissen (ASS)
 • Beroerte (CVA)
 • Ziekte van Lyme
 • Migraine en clusterhoofdpijn
 • Auto-immuunziekten
 • Veroudering
 • Fibromyalgie
 • Bijna-verdrinking
 • Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS)
 • Colitis
 • Lupus
 • Post commotioneel syndroom (PCS)
 • Geheugenproblemen en de ziekte van Alzheimer
 • Vasculaire dementie
 • Angst en depressie
 • Aandachtsproblemen
 • Niet aangeboren hersenletsel (NAH)
Bij Vleugels zijn geen artsen werkzaam en dus betreft het geen medische behandeling. Wij gebruiken 2 ATA luchtdruk om de gewenste effecten te kunnen bereiken. Wij kunnen geen garantie geven of definitieve uitspraken doen over de uitwerking of daadwerkelijke effecten van de behandelingen.

Tarieven:

*Betalen in termijnen kan. Vraag naar de mogelijkheden.

Neem contact op om een intake gesprek in te plannen:

Heeft u één van de onderstaande absolute contra–indicaties of gebruikt u één van onderstaande medicaties? Dan is een Hbot behandeling helaas niet mogelijk.

Doxorubicin hydrochloride (Adriamycin)
BleomycinCisplatinDisulfiram (Antabuse)
Mefanide acetate (Sulfamylon)
Onbehandelde pneumothorax
Koorts

Heeft u één van onderstaande relatieve contra-indicaties neem dan contact op en raadpleeg uw arts.

Verstopte buisjes van Eustachius (moeizaam klaren)Oor barotraumaInsuline gerelateerde problemen (bloedsuikerdaling tijdens drukkamergebruik!)Gebitsproblemen (aerodontalgia)BloedarmoedeLong- of ooroperaties in het verledenOnbehandelde thyrotoxicosis (ziekte van Stokes)Historie van een spontane klaplongMalignancy (Kanker)Patent Foramen Ovale (PFO)Virale infectie, zoals een luchtweginfectieChronic obstructive pulmonary disease (COPD) of andere longaandoeningenLong barotrauma (Long overdrukverwonding)Implantaten, zoals een pacemakerAngina pectorisAstma of een fluitende ademhalingAfwijkingen, zoals ongecontroleerde bloedingenOngecontroleerde hoge bloeddrukDecompressieziekteEpileptische aanvallenErnstige hooikoortsHartproblemenOogafwijkingen (progressieve myopie en cataract)Historie van oogzenuwontstekingIntra-oculaire gas bellenDrugs en/of alcoholmisbruik (Lichaamstemperatuur stijgt in de hyperbare kamer)Duiken of vliegen (binnen 24 uur na kamerbehandeling)Ernstige claustrofobieZwangerschap

 

 

Mogelijke bijwerkingen

Er kunnen bijwerkingen optreden bij de behandeling met HBOT, waaronder ongemak aan de oren en holtes veroorzaakt door drukwisselingen. Dit kan leiden tot een oncomfortabel gevoel. Vergelijkbaar met de druk op de oren tijdens het vliegen. Het gebruik van technieken om de oren te klaren kan helpen.

In zeer zeldzame gevallen kan zuurstoftoxiciteit effecten hebben op het centrale zenuwstelsel en de longen, en kan het gebruik van aanvullende zuurstof tussen behandelingen leiden tot pulmonale zuurstoftoxiciteit. Daarnaast kan claustrofobie optreden bij sommige cliënten.

De behandelingen hebben geen invloed op de vorming van cataract. Cliënten die echter lijden aan cataract kunnen mogelijk een versnelde rijping van de aandoening ervaren.

 

Om mogelijke bijwerkingen te minimaliseren, is het belangrijk om uw medische voorgeschiedenis te delen met de operator voordat u begint met de behandeling. Als u last heeft van claustrofobie, laat het ons dan weten zodat we kunnen helpen bij het onder controle houden van deze aandoening. Bijwerkingen kunnen tijdelijk zijn en verdwijnen meestal na de behandeling.