Guido Schmutzer – Psycholoog

 
 
Mijn naam is Guido Schmutzer.
In 2004 ben ik afgestudeerd aan de Vu te Amsterdam in klinische Psychologie.
Ik hou van surfen, BJJ, wandelen, muziek en lezen. Door een heftige privé-periode ben ik op zoek gegaan naar oplossingen voor moeilijke situaties. Hoe kan ik mezelf verbeteren en uit deze dynamiek komen? Ik heb een brede interesse op het gebied van lichamelijke en geestelijke gezondheid. Na mijn studie psychologie heb ik een postdoctorale opleiding gestaltpsychologie (ervaringsgerichte therapie) gedaan en een master oplossingsgerichte psychologie. Op dit moment volg ik een opleiding familie-opstellingen en de opleiding tot adem coach.
 
 

Psycholoog

Wat zijn jouw behoeften en wat zijn die van mij? Kunnen we daarin een klik vinden? Ons eerste gesprek zie ik als een oriëntatiegesprek. Samen bepalen we op welke manier ik je kan begeleiden en welke instrumenten je nodig hebt om verder te komen.

Ik werk intuïtief en gebruik mijn gevoel om te bepalen welk behandelplan bij jou past. Misschien functioneer je goed bij cognitieve gedragstherapie – waarbij je negatieve gedachten en gevoelens anders leert interpreteren. Of misschien is het voor jou juist veel bevorderlijker om uit je hoofd te komen en past mindfulness heel goed bij je.

Creatieve oplossingen

Ik ben empathisch, nieuwsgierig en oplossingsgericht. Constant ben ik op zoek naar hoe ik situaties kan verbeteren en welke tools daarvoor nodig zijn. Naast mijn intuïtie zet ik ook graag mijn creativiteit in. Als ik denk dat voor de afwisseling een bos- of strand wandeling voor jou kan helpen, stel ik dit zeker voor. Ook breng ik graag een holistisch aspect aan in de therapie. Elementen als voedingspatroon en levensstijl spelen vaak een rol als je niet goed functioneert. Ik kan je daarover adviezen geven, mocht je daar behoefte aan hebben.

Naast elkaar

Heel belangrijk is dat we dit samen doen. Ik ben niet alwetend maar net als jij onderdeel van het proces. Ook ik ben een mens en ook ik kan fouten maken. In dat opzicht ben ik geen klassieke behandelaar die achter of voor de cliënt staat. Ik sta naast je. Dit betekent ook dat ik van jou een dosis inzicht en verantwoordelijkheidsgevoel vraag. Therapie is het meest effectief als je daadwerkelijk wil veranderen en je verantwoordelijkheid kunt nemen voor je eigen rol in de situatie. Uiteraard kan ik je ook daarin goed op weg helpen.

Klant gericht

Ik heb geen wachtlijst ook buiten kantoortijden kun je bij mij terecht. ik kan gesprekken voeren in het Nederlands, Engels zowel Spaans.

Tarieven

Een individuele afspraak (consult) kost 85 euro. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 10 extra. Wil je een afspraak afzeggen? Doe dit dan minimaal 24 uur van tevoren, zodat ik nog een ander kan inplannen. Anders zal ik de kosten in rekening brengen.

Scroll naar top