Home » Cryotherapie Geef je gezondheid een boost

CRYOTHERAPIE

"Geef je gezondheid een boost"

Wat is cryotherapie?

Whole Body Cryotherapy (WBC) is de therapeutische toepassing van extreem koude droge lucht (stikstofgas) tot wel -180°C

WBC gebruikt extreme kou om reacties op drie niveaus te teweeg te brengen: de bloedsomloop, de energiemeridianen en het zenuwstelsel. De Cryocabine (ook wel cryosauna of ijscabine genoemd)  kan onder andere ingezet worden voor de behandeling van sportblessures, fibromyalgie, reumatoïde artritis, zenuwpijn, multiple sclerose (MS) en huidaandoeningen zoals psoriasis, dermatitis en eczeem. De voornaamste functie is het bestrijden van ontstekingen in het lichamen. Daarnaast stimuleert het ook het metabolisme en de doorbloeding, stimuleert collageen aanmaak (huid verjongend), verbetert sportprestaties en herstel, bevordert slaap, werkt tegen depressie en werkt pijnverlichtend. 

Het kan bijvoorbeeld reuma en fibromyalgie niet genezen, maar helpt wel met symptoom en pijnbeheersing en zwelling. Bij aanpassingen in leefstijl in combinatie met cryotherapie kan er in sommige gevallen wel genezing voordoen bij chronische aandoeningen. 

Ook wordt cryotherapie veel gebruikt om de algehele gezondheid en conditie op te krikken en kan het preventief worden ingezet tegen veroudering en om de algehele weerstand te verhogen.  

Ook komen er diverse hormonen, neurotransmitters en enzymen vrij en wordt de productie van pro-inflammatoire cytokines sterk afgeremd.

Cryotherapie bij (long en post) COVID

We hebben ook zeer positieve resultaten bij brainfog, vermoeidheid en spierklachten bij Long of Post COVID. Soms zijn er na 5 behandelingen al significante verschillen merkbaar.

Ook wanneer je beter tegen kou wilt kunnen is het goed om eens een kuur te doen. Het lichaam en met name het bloedvatenstelsel kan daarna beter met temperatuurverschillen omgaan.

Over de locatie:
Vleugels is een multidisciplinair praktijkcentrum voor alternatieve en complementaire gezondheidszorg van hoog niveau. We zijn gevestigd in het zeeheldenkwartier aan de rand van het centrum in Den Haag. Naast de andere therapievormen bieden we nu sinds 1,5 jaar ook cryotherapie aan en zien zeer goede resultaten voor de behandeling van uiteenlopende klachten. Lees hier meer over Vleugels.

Hieronder een uitleg van Dr. Eric Berg over de voordelen van kou in het algemeen!

De eerste keer cryotherapie is een introductie sessie! Wat houdt dat in?

Nog een keer alles op een rij

Wanneer je voor het eerst komt boek dan een introductie sessie. Na een uitgebreide uitleg over Cryotherapie en een intake starten we met de sessie zelf. Wij verzorgen de benodigde kleding, mocht je zelf kleding mee willen nemen zorg dan voor een korte sportbroek (en een sporttop voor vrouwen). De sessie zelf duurt maximaal 3 minuten en de stikstof wordt met ongeveer -180 graden tegen het lichaam aangeblazen. De kou is minder intens dan een ijsbad omdat het hele droge kou betreft in een gecontroleerde omgeving. Onze cryocabine is voorzien van de beste technologie om de cabine snel en gelijkmatig te koelen. Je hoofd steekt altijd boven de cabine uit zodat je gemakkelijk kunt ademen. Bovendien word je tijdens de hele sessie begeleid en bijgestaan.

Tijdens een cryosessie dragen vrouwen een korte sportbroek en een sporttopje, (of badkleding), handschoenen, sloffen en sokken. Mannen dragen een korte sportbroek, handschoenen, sloffen en sokken. Alle kleding en benodigdheden zijn bij Vleugels aanwezig. Mocht je toch liever eigen kleding meenemen let dan goed op dat er geen metaal in de kleding zit en dat alles goed droog is!

Cryotherapie

Tarieven cryotherapie

Gemakkelijk zelf online boeken

Voor de rittenkaarten zijn er mogelijkheden om in termijnen te betalen.

 • Introductie sessie Tijdelijk 32,75

  We willen je graag kennis laten maken met de voordelen cryotherapie! Tijdens deze introductiesessie krijg je uitgebreide uitleg over de sessie en natuurlijk een eerste cryosessie

 • Losse Sessie 48,25

  Ben je al eerder geweest en wil je een losse sessie boeken? Kies dan deze optie.

 • 5 Rittenkaart 210,-

  Voordeliger dan een losse sessie. Klik op "Losse cryo sessie" bij het online reserveren en vervolgens voor "betalen in de salon"

 • 10 Rittenkaart 365,-

  Voordeliger dan een losse sessie. Klik op "Losse cryo sessie" bij het online reserveren en vervolgens voor "betalen in de salon"

 • 20 Rittenkaart 645,-

  Voordeliger dan een losse sessie. Klik op "Losse cryo sessie" bij het online reserveren en vervolgens voor "betalen in de salon"

Ervaringen van anderen

Hieronder een artikel in healthline waarin wordt verwezen naar meerdere studies die enkele voordelen van Cryotherapie belichten:
www.healthline.com/health/cryotherapy-benefits