Mini Interview Tina Jaggan

Tina nieuw cropped

Maak kennis met Tina!

Vleugels is de laatste jaren uitgegroeid tot een drukbezocht en heel divers multidisciplinair- praktijkcentrum. Via deze weg laten we je graag kennis maken met de verschillende therapeuten en behandelaars die op zelfstandige basis vanuit Vleugels werken. We beginnen met Tina Jaggan!V: Hallo Tina. Jij komt nu al enige tijd bij Vleugels. Zou je in het kort iets over jezelf kunnen vertellen? Wat voor behandelingen geef jij bij Vleugels?A: Klopt, ben in 2016 in het nest van Vleugels beland en sindsdien leer ik hier mijn vleugels uit te slaan om te vliegen. Vanuit een persoonlijke interne zoektocht naar antwoorden op levensvragen, ben ik ooit begonnen met Iyengar Yoga en Raja Yoga en oefende bij Vleugels mijn asana’s in de trainingsruimte. Omdat mijn werk dicht in de buurt zat, haakten steeds vaker collega’s aan met mijn yoga houdingen… plots was ik aan het lesgeven. Door vaak bij Vleugels te zijn, ben ik in contact gekomen met Ayurveda. Om diepere stukken bij mezelf te helen, had ik onder andere Marma nodig en ben vanuit mijn leergierige aard de cursus gaan doen. Nu ontvang ik bij Vleugels cliënten voor Marma therapie.V: Ik heb zelf ook een marma behandeling ondergaan en vond het heel bijzonder, maar volgens mij is Marma bij het grote publiek nog wat minder bekend. Misschien goed om te vragen. Wat is Marma precies?A: Marma kun je vergelijken met accupressuur of drukpunt therapie via lichte aanraking om energie in je lichaam weer goed te laten stromen. Omdat ik zelf graag autorijd in mijn MX5, vergelijk ik de werking van de Marma behandeling met een file op het Knooppunt Prins Clausplein (A12). In je hele lichaam heb je allerlei rijbanen en waar die rijbanen samenkomen heb je een knooppunt, zoals het Prins Clausplein op de A12. Dit knooppunt noem je Marma, meerdere knooppunten zijn Marmani. Door een ongeluk, wegwerkzaamheden of spitsdrukte kan er een opstopping of file ontstaan met hongerige en chagrijnige automobilisten. Met behulp van lichte aanraking op specifieke plekken op je lichaam, wordt de opstopping verholpen en kunnen alle auto’s weer gemakkelijk doorrijden. De levensenergie in je lichaam stroomt dan weer goed door, en er zijn weer blije automobilisten. (Als tekenfilm-addict vind ik Avatar tof om te kijken, waarin een guru uitlegt over de chakras en hun werking: https://youtu.be/cH-HT9WCtiQ. Dit deel ik soms met clienten, omdat het een mooie uitleg is wat er gebeurt met het laten doorstromen van de levensenergie in je lichaam.)V: Waarom heb jij besloten Marma behandelingen te geven?A: Jaren geleden heb ik een keuze gemaakt om het zogenaamde gras niet groener voor te laten doen dan dat het is. Wat ik daarmee bedoel is om openhartig te zijn over de dingen die ik meemaak, voel en ervaar. Dat zijn uiteraard positieve en leuke dingen van het leven, net zoals de uitdagingen en lessen die ik te leren heb. De kennis en ervaring die ik opdoe in deze uitdagingen, deel ik graag om anderen te helpen. Als mijn verhaal één persoon kan inspireren en motiveren, dan is dat een leven waard. Marma bied ik daarom aan om anderen te helpen, omdat het mij heeft geholpen.V: Voor wie zou het interessant kunnen zijn? Welke klachten kun je ermee behandelen?A: Marma is voor iedereen interessant. Wanneer je gezond bent, is Marma er om je gezond en in balans te houden. Als je ergens last van hebt, dan kun je Marma gebruiken om weer gezond te worden. Klachten ontstaan door een onbalans of disharmonie, zoals stress, trauma, verwondingen, medicatie en nog veel meer. Hierdoor ontstaan er blokkades, die zich kunnen uiten in allerlei klachten. Met Marma kun je o.a. pijn verlichten, emoties en gedachten kalmeren, je organen revitaliseren en je bewustzijn vergroten; kortom, je werkt aan je lichaam, ziel en geest. Wanneer je het licht aan wilt doen, zet je een schakelaar/lichtknop om die de stroomonderbreking opheft waardoor het licht aan gaat. Dat is precies het effect van Marma.V: Als je iemand 1 tip zou mee kunnen geven ten behoeve van de geestelijke of lichamelijke gezondheid. Wat zou jouw tip dan zijn?A: Pleeg wetenschappelijk empirisch onderzoek naar jezelf en maak er je hobby van om jezelf te ontdekken. Luister naar je innerlijke stem en vertrouw op jezelf, want jij weet wat je nodig hebt om te helen.