Winkeltje

Sieraden-Arti--Cappucino-Yoga-Homeopathie-Slow-Coffee
Sieraden-Beachbumb-Cappucino-Yoga-Homeopathie-Slow-Coffee
Sieraden-Arti-Cappucino-Yoga-Homeopathie-Slow-Coffee
Winkeltje--Yoga-Homeopathie-Slow-Coffee

Bij Vleugels verkopen we handgemaakte en ecologische producten. Alle producten hebben een bijzonder verhaal dat past binnen de filosofie van Vleugels.

We verkopen handgemaakte sieraden van:

Favela Brasil

Handgemaakte sieraden brasil Handgemaakte sieraden brasil sieraden-45

De historie van de stichting Favela Brasil begint ongeveer in 1999.

Oprichter en wereldreiziger Rik de Boer kwam toen in Brazilië terecht en sindsdien is er wel het een en ander veranderd tot aan de oprichting van de stichting in 2008.

De eerste jaren waren het nog voor een groot deel van de tijd vakanties maar toen het contact met de lokale bevolking groeide, schoten ook andere dingen langzaam in bloei.

Het vrijwilligerswerk als voetbaltrainer van een succesvol amateurteam werd na twaalf jaar ingeruild voor vrijwilligerswerk in een favela van Fortaleza.

In eerste instantie was het de bedoeling om iets te gaan doen voor het behoud van de Amazone. Samen met de lokale bevolking werden er vele uiteenlopende producten ontworpen en gemaakt die daarna in Nederland uitgetest werden.

Uit deze selectie bleek dat vooral het maken van sieraden als armbanden , kettingen en riemen van natuurlijke materialen uit de Amazone de mensen daar een stap verder kon brengen.

Beachbumb

beach bumb vrienden Handgemaakte Sieraden 5 - Beach Bumb sieraden-18

Rob houdt erg van het strand. Hij kan er eindeloos dromen. Tijd bestaat er niet. Op het strand komt Rob de mooiste materialen en vormen tegen en deze verwerkt hij in zijn kunst en sieraden.

We verkopen ecologische shirts van:

Royal Bamboo

portret-jade-klein sless-black-klein shorts-ivory-klein

De T-shirts van Royal Bamboo zijn zijdezacht, sterk, tijdloos en hebben temperatuur regulerende eigenschappen. De shirts zijn warm in de winter en koel in de zomer.

Royal Bamboo produceert volgens de ‘Slow Fashion’ filosofie, dat wil zeggen dat er een balans bestaat tussen duurzaamheid, maatschappelijke verantwoordelijkheid en kwaliteit.

Bamboe is het snelstgroeiende gras ter wereld. Het heeft weinig voeding nodig en heeft natuurlijke antibacteriële eigenschappen, mede hierdoor worden er geen pesticiden gebruikt.

Als je een T-shirt van Royal Bamboo koop en er met liefde mee omgaat, gaat het jarenlang mee!

We verkopen ook prachtige handgemaakte kleding van:

Nothing on the hand

Unieke “one of a kind” tassen, truien, broeken en meer. Allemaal met de hand gemaakt door Wouter Kops. Een kunstenaar die werkt en woont in Enschede. Wouter gebruikt voornamelijk rest partijen stof om zijn kleding van te maken. We hebben zoveel voor dames als voor heren hele mooi stukken!

noh 1 noh 2 noh 3

Asknits

Astrid Hardenbol Astknitswinkel-15Astrid Hardenbol Astknits

Fabrieksgoederen zijn inwisselbaar, juist door het feit dat ze in massa zijn geproduceerd. Iets dat met de hand gemaakt is, zoals een gebreide muts, draagt het stempel van de maker, waardoor het uniek is. We zien hoeveel tijd en zorg eraan is besteed, waardoor we er meer aan gehecht raken. Voor mij is breien SLOW. Het gaat niet zozeer om het eindresultaat, maar om de ritmische, zich steeds herhalende beweging van de naalden die de hartslag en de bloeddruk omlaag kan brengen. Dat heeft een kalmerend, bijna meditatief effect. Het gaat om de verbinding. Al die kleine bewegingen samen leiden uiteindelijk tot het gewenste design. Ik werk daarbij vooral met natuurlijke materialen en de meest geweldige kleuren.

Janine Koppers – Moksy

20160526_124156

Deze prachtige veren gemaakt door Janine Koppers van Moksy hangen in één van de praktijkruimtes bij Vleugels, maar ze zijn ook te koop!

Ze kosten € 60,- per stuk