Therapieën bij Vleugels

 

Francine Westerduin – Homeopaat – Kinesioloog

Francine Westerduin - Homeopathie - Kinesiologie - Vleugels            Vleugels Den Haag Yoga Homeopathie Slow Coffee

Francine Westerduin is Klassiek Homeopaat, Kinesioloog en tevens oprichter van Vleugels. De behandelingen worden vaak vergoed door zorgverzekeraars.

Lees meer over Homeopathie en Kinesiologie en boek een consult

 

Homeopathie

Het woord homeopathie komt uit het Griekse homoios (gelijk) en pathos (lijden). Homeopathie betekent dus letterlijk, aan hetzelfde lijden. Homeopathie is een holistische geneeswijze, dat wil zeggen: door een juiste prikkel te geven wordt het zelfregulerend vermogen van de gehele mens gestimuleerd om de persoon die het inneemt in z’n totaliteit te verbeteren (genezen). Niet alleen fysieke klachten worden aangepakt maar ook de mentale/emotionele klachten. De patiënt ervaart dat hij of zij op alle niveaus kalmeert. De fysieke klachten verdwijnen, of nemen af, en de geest komt tot rust. Vaak merkt men dat men bijvoorbeeld beter gaat slapen en zich veel kalmer en stabieler voelt. Homeopathie is een natuurlijke geneeswijze. De middelen worden over het algemeen gemaakt van mineralen, planten of dieren. Het is een energetische geneeswijze die heel goed vanuit de kwantumfysica te verklaren is. De werking berust op een overeenkomstige frequentie van een homeopathisch geneesmiddel en de trillingsfrequentie van de persoon die het middel inneemt. In de homeopathie noemen we dit het principe van gelijksoortigheid (similia). Simpeler gezegd: wat bepaalde symptomen kan veroorzaken bij gezonde mensen, kan diezelfde symptomen bij ‘zieke’ mensen genezen.

Potentiëren

De bereiding van de homeopathische middelen wordt potentiëren genoemd. Een oertinctuur wordt dusdanig in water verdund en geschud dat de eventuele giftige stoffen eruit verdwenen zijn, waardoor de middelen veilig ingenomen kunnen worden. Dit schudden en verdunnen zorgt er tevens voor dat de energetische ‘blauwdruk’ informatie van een medicijn opgenomen wordt en het medicijn z’n energetische werking krijgt.

Een ‘lage’ potentie werkt meer fysiek, hoe hoger de potentie hoe meer het op de geest gaat inwerken. Acute ziekten zoals griep en verkoudheden en ouderen met een lage levenskracht worden met lage potenties behandeld, terwijl bij chronische aandoeningen iets hoger kan worden ingezet, afhankelijk van de aard van de klacht(en).

Kinesiologie

Kinesiologie betekent de leer van de beweging en heeft als basis Touch for Health. Kinesiologie is een systeem waarbij de spanning van de spieren gebruikt wordt om fysieke, energetische en/of emotioneel/mentale blokkades op te kunnen sporen en te balanceren. Via de spiertesten kan het lichaam heel precies aangeven waar de knelpunten liggen en wat er precies aan de hand is. Een kinesioloog werkt voornamelijk met acupressuur-punten, Chinese geneeskunde, chiropraxie, fytotherapie en psychologie, maar de leer is volop in beweging en er komen steeds weer nieuwe ‘ingangen’ bij. Hoewel ik de hele opleiding heb gevolgd, gebruik ik de methode nu nog voornamelijk om homeopathische middelen uit te testen, potenties te bepalen, en wat ook heel belangrijk is, om trauma’s te verwerken! Ik maak hierbij gebruik van het bio-feedbacksysteem van het lichaam, d.m.v. het testen van spieren, m.n. de armspier.

In enkele gevallen test ik meer uit, bijvoorbeeld als bepaalde emotionele blokkades tijdens het af- nemen van een anamnese niet duidelijk zijn geworden of als er behoefte is aan het uittesten van voedingsstoffen, medicijnen en/of voedingssupplementen.

Tarieven en vergoedingen

De behandelingen worden vergoed door je zorgverzekering, mits je een aanvullende verzekering hebt.

Voor aangesloten zorgverzekeraars kan je kijken op: www.vnt-nederland.nl

VNT-logo

Behandelingen:

Intake € 100,00
Vervolg consult € 72,50
Half consult € 50,00
Repertoriseren, testen en nabespreken € 35,00
Telefonisch consult € 21,50

Alle prijzen zijn inclusief Btw.

*Eventueel verstrekte natuurgeneesmiddelen worden door de meeste zorgverzekeraars niet vergoed, de behandeling zelf echter vaak wel geheel of gedeeltelijk.

Neem contact met ons op voor een kennismaking: 

info@Vleugelsdenhaag.nl

070 415 87 09

Of maak zelf een afspraak:

 button_afspraak-maken

 

 

 

Jacqueline Lancée – Sjamaan, Energetisch therapeut , Reiki Master en Coach – Evenwicht in je leven

 ‘EVENWICHT in je leven’ staat voor het verlangen om harmonie te brengen. Is er harmonie in je leven, dan omvat het vreugde, welbehagen, vrijheid en vrede. Alles in het leven bestaat naast elkaar. Licht en donker, licht en zwaar, boven en beneden, aangenaam en onaangenaam, vrouwelijk en mannelijk. Het is ‘én… én’. De natuur, het universum schept uit zichzelf evenwicht en harmonie tussen alle elementen en krachten. Het één kan er niet zijn zonder het andere. Als mens maak je deel uit van de natuur. Bij ‘in evenwicht, harmonie zijn’ gaat het om ‘natuurlijk zijn’.

Jacqueline Lancée van Evenwicht is Sjamaan, Energetisch therapeut, Reiki Master en Coach. Ze geeft ook geleide meditaties en workshops in energiewerk.

Lees meer over Jacqueline en boek een consult.

Neem contact met ons op om een afspraak te maken met Jacqueline:

info@Vleugelsdenhaag.nl

070 415 87 09

Of maak direct zelf een afspraak:

 button_afspraak-maken

Sjamanistische en energetische werkwijze:

Alles is energie. Ons lichaam bestaat uit stof, water, lucht, vuur en ether. Naast ons fysieke lichaam hebben we energetische lichamen. Van oorsprong zijn we heel. Door onze opvoeding, cultuur, onaangename gebeurtenissen en chaos in de wereld raakt onze energie verstoord en krijgt het vorm in het lichaam. Ook kunnen we al belast zijn met erfelijkheid en problemen in de voorouderlijn. Dit leidt tot pijn, ziekten en problemen op emotioneel en mentaal vlak. Een sjamaan en energiewerker kun je zien als een energetische chirurg. De werkwijze spreekt het zelfhelend vermogen van ons aan. Het helpt op energetisch niveau aan de oorzaak en gevolgen en werkt krachtig door. Als begeleider roep ik de levensenergie aan, ik verbind me en de energie kan zo gaan stromen voor de ontvanger. Elke sessie zal beginnen en eindigen met een kort gesprekje.

Voor meer informatie: www.evenwichtinjeleven.nl

Inca Medicina Sessie:

Tijdens deze sessie werk ik met mijn Mesa, een medicijnbundel met stenen en dat

 • verwijdert zware energie, waar we allemaal dagelijks mee te maken hebben
 • haalt energie op die specifiek voor jou nodig is, zoals kracht, zachtheid, bescherming..
 • verbindt met de Aarde en de Natuur, zoals een sterke boom geworteld is, en de energie evenwichtig in je lichaam kan stromen
 • haalt zielsdeeltjes terug, die verloren gaan bij trauma en drama, zoals bv. een ongeluk(je), scheiding, rouw, adoptie, mentaal en seksueel misbruik
 • verwijdert entiteiten (als daar sprake van is)
 • vult op met lichte energie (schone, zuivere energie)

Reiki Plus Sessie:

Tijdens deze sessie werk ik met mijn handen en symbolen en dat

 • laat de universele levensenergie – die in alles en iedereen aanwezig is- vanuit de 5 lichtlichamenenergie liefdevol door je heen stromen
 • grond je en brengt je chakra’s van je energielichaam in balans
 • zorgt voor rust en ontspanning in je cellen van je lichaam
 • heft geleidelijk energieblokkades en ophopingen op
 • helpt je om aan je persoonlijke groei te werken, je relaties met anderen te verbeteren, je “Zelf” te helen
 • helpt je om in je kracht te komen en daar steeds meer op te vertrouwen
 • helpt je meer open te worden, jezelf te laten zien in alle kwetsbaarheid
 • brengt je meer en meer bij je eigen innerlijke waarheid, je intuïtie, je gevoel
 • kortom: Reiki helpt om het “hele leven” te veraangenamen

EMDR, Janosh Energetische Therapie (JET), Focussen, Coaching

Er zijn nog meer mogelijkheden om je bij te staan op je weg van zelfheling.

Denk bijvoorbeeld aan EMDR. Dit pas je toe bij traumatische gebeurtenissen waar je last van blijft hebben. Je kunt het ook toepassen op iets wat je in de toekomst wilt bewerkstelligen, maar waar je in blokkeert. Is er wellicht een meer confronterende aanpak nodig? Dan kan een JET-sessie aan te raden zijn. Of wil je in staat zijn om in dialoog te zijn met je eigen gevoel en wijsheid? Dan kan een Focussessie geschikt zijn. Al deze mogelijkheden zijn ontstaan vanuit mijn werk als Coach en Counselor. Dus in gesprek gaan is ook mogelijk.

 

Tarieven:

 • Sessie Inca Medicina ( max 90 min) 85 euro
 • Reiki Plus (max 75 min) 75 euro
 • Coaching, EMDR, JET of ander maatwerk (max 90 min) 95 euro

Neem contact met ons op om een afspraak te maken: 

info@Vleugelsdenhaag.nl

070 415 87 09

Of maak direct zelf een afspraak:

 button_afspraak-maken

 

 

Lita Dash (B.A.M.S.) – Ayurvedisch specialist

Lita Dash geeft ayurvedische consulten (ook voeding) en is ook gespecialiseerd in panchakarma’s/detox

Lees meer over de Ayurvedische Consulten

Ayurveda betekent kennis van het leven. De Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) erkent ayurvedaals ’s werelds oudste (meer dan 5.000 jaar), traditionele, wetenschappelijk en holistische geneeskunde, met als doel gezondheid te behouden en de oorzaak van de ziekte aan te pakken. Lita Dash was jarenlang hoofd van het Panchakarma Centrum van Sri Sri Ayurveda in Bangalore, India. Ze is de zesde generatie ayurvedisch arts, naast haar vader en grootvader, en zodoende al vanaf jonge leeftijd met Ayurveda verbonden. Ze bracht veel tijd door met het bestuderen en ontdekken van de rijkdom van de natuurlijke remedies in haar thuisland India. Met een gynaecoloog als moeder, leerde zij hoe ayurveda en de westerse geneeskunde elkaar aanvullen. Ze heeft haar Bachelor of Ayurvedic Medicine and Surgery (B.A.M.S.) behaald aan de universiteit van Orissa. Daarna specialiseerde zij zich in Nadi Pariksha (polsdiagnose), Panchakarma, Agni karma, Marma, Prana Marma, voeding en lifestyle. Inmiddels praktiseert zij al 20 jaar en vinden in Europa ook alle Panchakarma programma’s en Marma trainingen plaats onder haar supervisie.

Consult: € 58,– (t/m 12 jaar: € 33,–)  Geannuleerde afspraak binnen 24 uur wordt in rekening gebracht.

Afhankelijk van uw aanvullende zorgverzekering worden consulten (gedeeltelijk) vergoed. Neem voor meer informatie contact op met uw zorgverzekeraar. Lita Dash: AGB-code 90-047041; ANVAG A12.001; RBCZ/TCZ Reg nr. 302070R // Kiran Sree Valsan: AGB-code 90-100093; ANVAG A14.003; RBCZ/TCZ Reg nr. 302083R // Shankara Europe BV: AGB-code 90-53667// Natuurgeneeskundig/Ayurvedische therapie/overige oosterse geneeswijze CODE 24103 VGZ –  Prestatiecode 24014// Adres: Verlengde Zuiderloswal 5-1e verd.,1216 BW Hilversum. 

Wil je graag meer informatie of gelijk een consult boeken?

T 070 262 98 84    M 06 1139 7334

Email: info@srisriayurveda.nl
website: www.srisriayurveda.nl

Online consult boeken: www.srisriayurveda.nl/agenda_consult_boeken
Webshop ayurvedische producten: www.srisriayurveda.nl/webshop.html

 

 

Janine Koppers – Energie Coach

Janine Koppers Energie Coach MoksyJanine Koppers - Energie Coach - Moksy

Janine Koppers van Moksy is energiecoach en geeft ook groepstrainingen in energie werk.

Lees meer over Energie Coaching en boek een consult

Janine Koppers - Energie Coach - Moksy

Informatie over energiecoaching

Je kunt je levens-gereedschapskist enorm uitbreiden door gebruik te maken van je talenten en eigen wijsheid. Dat is niet altijd even gemakkelijk om alleen te doen. Tijdens een consult in de vorm van een reading en/of healing krijg je ondersteuning bij het ontdekken van jouw eigen levensenergie.

Reading

Door een reading krijg je inzicht in je gedrags- en energiepatronen en hoe het komt dat die zich hebben gevormd. Je kunt gericht een vraag stellen over een bepaald levensgebied of laten lezen wat er nu speelt in je leven. Een reading geeft inzicht in blokkades, waardoor je energie weer in beweging komt.

Simpel gezegd werkt een reading als een spiegel, waarin je het pad dat je tot nu toe in je leven hebt bewandeld terug hoort en je je bewust wordt van je huidige situatie. Met behulp van mijn intuïtie “lees” ik de aura’s en chakra’s. Dan wordt duidelijk waar de energie vrij stroomt en op welke plekken zich blokkades hebben gevormd.

Mijn aanpak is aards en toegankelijk, en zorgt voor inzicht in jouw drijfveren in je dagelijks leven. Ik zet hiervoor mijn kennis uit mijn opleiding voor reader en healer in en gebruik werkvormen waarmee je ook zelf thuis aan de slag kunt.

Healing

Een healing zorgt ervoor dat je beter in je vel zit. Waar we precies mee aan de slag gaan hangt af van wat jij op dat moment goed kunt gebruiken. Jouw lichaam, ziel en energiesysteem weten zelf het beste hoe en op welk gebied jij geheeld wilt worden. Dat betekent dat jij zelf verbaal, maar vooral non-verbaal aangeeft hoe jij het lekkerste in je lijf zit en in je leven staat. Healing is een heel directe manier om met je energiehuishouding aan de slag te gaan. Je kunt in een klein aantal healings bereiken waar je klaar voor bent, zonder dat er urenlange praatsessies voor nodig zijn.

Systeemgerichte benadering

Het komt voor dat ik tijdens een consult energie- en gedragspatronen tegenkom die hun oorsprong vinden in de familie van een cliënt.: familiepatronen. Energiewerk, eventueel in combinatie met zgn. tafelopstellingen, is een heel geschikte manier om die patronen verder te onderzoeken en om je te kunnen verbinden met je eigen levensenergie, voorbij de bestaande patronen.

Tarieven

Reading (90 min.) 75 euro

Healing (60 min.) 50 euro

Reading en aansluitend een healing (120 min) 100 euro

Pakketten

Heb je behoefte aan meerdere sessies? Dan kun je ervoor kiezen om een pakket te bestellen tegen een gereduceerd tarief. Deze pakketten zijn 6 maanden geldig.

Pakket A:

4 readings 250 euro

Pakket B:

2 readings en 2 losse healings 220 euro

Pakket C:

3 readings met aansluitende healing 250 euro

Kijk hier voor meer informatie : www.moksy.nl

Janine geeft ook een 4-delige training: “Baas in eigen energie.” Klik hier voor meer informatie

Direct een consult boeken?

Vul het onderstaande formulier in, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Vul onderstaande code in om te verzenden

captcha

of neem contact met ons op:

info@Vleugelsdenhaag.nl

070 415 87 09

 

Roos Wagenmakers van Studio Koester – Zwangerschapsmassage

foto roos Logo studio koester

Een zwangerschapsmassage geeft je de ruimte je aandacht even naar binnen te richten en je lichaam en het kindje in je buik bewust te ervaren.

Lees meer over Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage

De zwangerschap is een bijzondere tijd en betekent tegelijkertijd een grote belasting voor je lijf. Een massage is dan ook geen overbodige luxe. Geniet tijdens de massage van de liefdevolle benadering en ervaar de ontspannen uitwerking.

Voordelen van een zwangerschapsmassage zijn oa.: vermindering rugklachten, verbetering slaapgedrag, werkt vochtafdrijvend, zorgt voor een betere doorbloeding en geeft ontspanning aan lichaam en geest. Tijdens de massage mag je plaatsnemen op een massagetafel die speciaal ontworpen is voor zwangere vrouwen.

Kosten

€ 60,- per 60 minuten
€ 82,50 per 90 minuten

 

Wil je een massage boeken?

Vul het onderstaande formulier in, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer

Uw bericht

Vul onderstaande code in om te verzenden

captcha

of neem contact met ons op:

info@Vleugelsdenhaag.nl

070 415 87 09

Anika van Steenbergen – Vrouwen Coach

anika profiel Anika-transparant

Anika is vrouwencoach en moeder van 2 dochters van 10 en 6 jaar. Anika coacht vrouwen naar meer balans, tevredenheid en zelfvertrouwen.

Lees meer over de Coaching trajecten van Anika

Als vrouw van nu valt het niet altijd mee om alle ballen in de lucht te houden.  Hierdoor kun je ontevreden of onzeker voelen over je leven. Je denkt dat je tekort schiet, bent vaak moe en zit niet lekker in je vel of hebt twijfels over je carrière, relatie of kinderwens.

Als jij hier ook tegenaan loopt en daar iets aan wilt veranderen is een coachingstraject geschikt voor jou! Het werken met vrouwen loopt als een rode draad door de carrière van Anika. Ze was werkzaam in de kinderopvang en kraamzorg waar ze te maken had met jonge vrouwen die midden in het leven staan. Anika coacht vrouwen die op bepaalde vlak de balans kwijt zijn. Dit komt soms in hun werk tot uiting, maar ook in hun rol als moeder of rondom de zwangerschap en bevalling.
Een coachingstraject begint altijd met een gratis kennismakingsgesprek, want het is belangrijk dat er een klik ontstaat. De visie van Anika is dat ze uitgaat van iemands kracht want de antwoorden en oplossingen voor een probleem zijn in ieder persoon al aanwezig, alleen weet deze ze even niet meer te vinden. Anika zet iets in gang en ontketen dingen en samen met de cliënt gaat ze op zoek naar haar unieke kwaliteiten en eigenschappen. Iedere keer dat een cliënt weer krachtiger in het leven komt te staan en inzichten krijgt, ervaar ze als magisch! Vaak is er na één sessie al een iets in gang gezet en na vier tot zes gesprekken is meestal de gewenste verandering bereikt!

Kosten

Kennismakingsgesprek (30 minuten) Gratis
Sessie (75 min) € 90,- incl. Btw
Pakket van 5 sessies* € 425,- incl. Btw

* Counseling wordt door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Informeer hierover bij je eigen zorgverzekeraar.
Als je niet aanvullend verzekerd bent of jouw verzekering vergoedt de kosten niet dan bied ik een pakket aan van 5 sessies voor € 425,- euro btw

Wil je een kennismakingsgesprek inplannen met Anika?

Vul het onderstaande formulier in, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer

Uw bericht

Vul onderstaande code in om te verzenden

captcha

of neem contact met ons op:

info@Vleugelsdenhaag.nl

070 415 87 09

 

Valerie de Meyer –Massagetherapeute – Table Of Content

valerie table-of-content

Massagetherapie staat voor aandachtsvolle aanraking en is een uitnodiging om even niets te moeten. Het brengt je in diepe ontspanning en in gesprek met je lijf, uit je hoofd naar je gevoelswereld en dichter bij je zijn.

Lees meer over de Massage therapie van Valerie

 

Ik werk vanuit de visie dat de mens een eenheid is van lichaam, ziel en geest en ben gefascineerd door de taal en de wijsheid van het lichaam. Ik ben ervan overtuigd dat ieder lichaam een eigen verhaal heeft die graag verteld en gehoord wilt worden. Door middel van massage en gesprek nodig ik je uit om met volle aandacht naar je lichaam te luisteren en bewust te beleven wat de aanraking met je doet.

Bewust voelen leidt tot inzicht in aspecten die hebben bijgedragen aan het ontstaan van klachten of ongemakken van fysieke, emotionele of geestelijk aard. Het heeft ook een preventieve werking en is een bron van berusting. Bewuste aanraking bevordert het zelfregulerend vermogen van het lichaam en de harmonie tussen lichaam, ziel en geest.

Werkwijze

Iedere massagetherapie sessie begint met wat er op dat moment in je speelt: je vraag, je behoefte, je wens of wat je nu bezighoudt. De behandeling wordt vervolgens hierop afgestemd. Ik begeleid je met verschillende massagevormen: Klassieke- en energetische massage, holistic pulsing, strekkingen, voetreflexzone massage, bindweefsel-, chakra- en lomi lomi massage.

Voor wie

Massagetherapie is geschikt voor iedereen die zich beter wil leren kennen, zichzelf met liefde tegenmoet wil treden om zich te verzoenen met datgene wat fysieke, emotionele of geestelijke klachten veroorzaakt.

Elke reden is goed om voor massagetherapie te kiezen, denk daarbij aan:

 • Ont-stressen, ont-moeten, ontladen en tot jezelf komen
 • Te hard werken en te weinig rusten
 • Lichamelijke pijn en spanningen
 • Slaaploosheid, vermoeidheid, concentratie problemen, overgevoeligheid
 • Steun bij chronische of levensbedreigende ziekte
 • Troost en koestering bij verlies door overlijden, van werk, relatie of gezondheid.

Tarieven en vergoedingen

Massagetherapie is een volwaardige therapievorm die uitstekend samengaat met de meest gangbare medische behandelingen. Deze therapievorm wordt (deels)vergoed door de zorgverzekeraar mits je aanvullend verzekerd bent. Mocht je vragen hebben over de vergoeding of de hoogte van de vergoeding, neem dan contact op met je zorgverzekering en vermeld dat je behandeld wordt door Valerie de Meyer, lid van de Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten (VNT) en met de AGB code 90102218.

Behandelingen

Eerste sessie met uitgebreide intake (90 min) € 85.-

Vervolg sessie (75 min) € 65.-

5 sessies (incl. eerste sessie met intake) € 300.-

4 elementen massage en gesprek (4 sessies van 2 uur) € 350.-

Wil je een afspraak maken met Valerie?

Vul het onderstaande formulier in, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer

Uw bericht

Vul onderstaande code in om te verzenden

captcha

of neem contact met ons op:

info@Vleugelsdenhaag.nl

070 415 87 09